חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

פשטידת גבינות ופטריות

לתבנית מלבנית בגודל בינוני (כ-31X22 ס”מ)

תרסיס שמן
1 קופסה פטריות משומרות, או 1 סלסילה פטריות טריות, פרוסות
3 ביצים
1 גביע קוטג’ 5%
1 כוס גבינה צהובה 22% מגוררת
50 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
2 כפות קמח*
1 כפית אבקת אפייה*
מלח (מעט. הגבינה בולגרית מלוחה), פלפל שחור
אגוז מוסקט מגורר

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מחממים מחבת עם תרסיס שמן. מוסיפים את הפטריות ומאדים אותן עד שהן מאבדות נוזלים ומשחימות מעט. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  3. טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את הגבינות, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב. מוסיפים את הפטריות, מתבלים ומערבבים שוב.
  4. מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן, ומעבירים אליה את הבלילה. אופים את הפשטידה כ-40 דקות, עד שהיא מתייצבת ומשחימה.
  • רבע פשטידה = פחמימה + חלבון וחצי גבינה + שומן
  • 1/8 פשטידה תחליף לחלבון וחצי בערב
  • בחלוקה ל 13 פרוסות, כל פרוסה תחליף לחלבון גבינה

*לגרסה ללא גלוטן – ניתן להשתמש בקמח חומוס או קמח ללא גלוטן ובאבקת אפייה ללא גלוטן או סודה לשתייה

תגיות: מאפים

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות