מצרכים (ל-4 מנות):
- 4 פרוסות פילה מושט (600 גרם טרי או לאחר הפשרה)
- 10 עגבניות שרי צהובות או כתומות
- 10 עגבניות שרי אדומות
- בצל בינוני פרוס דק
- כף שמן זית
- מיץ מ-1/2 לימון
- מלח, פלפל לבן, כפית פפריקה אדומה (מתוקה או חריפה)
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את פרוסות הדג.
- חותכים את עגבניות השרי לחצאים.
- מפזרים בתבנית חסינת אש מחצית מכמות הבצל הפרוס, ומפזרים מעליו מחצית מעגבניות השרי. מניחים על הירקות את פרוסות הדג. אפשר להניח את הפרוסות בחפיפה חלקית.
- מערבבים בקערית קטנה מיץ לימון, שמן זית, תבלינים ושתי כפות מים רותחים ושופכים על פרוסות הדג. מפזרים את שאר הבצל הפרוס ועגבניות השרי.
- מכסים בנייר כסף ואופים בחום בינוני במשך כעשרים דקות.
- מורידים את הכיסוי, מעבירים את התנור למצב גריל ואופים עוד כעשר דקות, או עד שהדגים משחימים מעט.
כל מנה = מנת חלבון בשר