מרכיבים:
- 3 שקיות ממתיק מלאכותי מתאים לבישול
- 1/2 כפית גרידת תפוז או גרידת לימון
- כפית תמצית וניל
- 4 ביצים טרופות
- 1/2 כוס חלב
- 4 מצות שבורות לחתיכות קטנות
- ספריי שמן בטעם חמאה
- לציפוי: 2 כפות סוכר, 1/2 כפית קינמון
אופן הכנה:
מניחים את שברי המצות בקערה, יוצקים מעליהם מים רותחים, משרים 2 דקות ושופכים את המים שנשארו.
טורפים את הביצים עם החלב. יוצקים מעל המצות ומחכים כמה דקות, עד שהמצות רכות. מערבבים היטב עם הממתיק והתיבול.
מחממים מחבת מתאימה ומתיזים מעט ספריי שמן. יוצקים כף מתערובת המצות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג. מערבבים סוכר וקינמון בקערה, מפזרים מעל המצה-בריי בעודן חמות.
12 יחידות, כל יחידה = מנת פחמימה