מרכיבים:
- 1 חלב 1%
- 1 כוס קמח תופח
- 1 שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל איכותית
- חצי כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 ביצים
- 1 כפית שמן
- 1 כף מים
- תרסיס שמן
אופן הכנה:
מערבבים היטב בקערה את כל המצרכים לפאנקייק – חלב, קמח, ביצים, שמן, סוכר וניל ומים, עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
מרססים מעט תרסיס שמן במחבת ומחממים היטב. שופכים כחצי מצקת למחבת ומחכים עד שהפנקייק נפרד מהמחבת, הופכים לדקה שתיים נוספות עד שהפנקייק שוב נפרד מהמחבת בקלות.
8 יחידות גדולות, 1 יחידה = מנת פחמימה. (או 16 יחידות קטנות, 2 = מנת פחמימה)
לשילוב במסגרת ארוחת ביניים אחר הצהריים – ניתן להוסיף כפית דבש + כפית טחינה גולמית (לקבלת פחמימה + מנת שומן)