מצרכים (ל-4 מנות):
- 4 פלפלים אדומים (גמבה)
- 100 גרם גבינה בולגרית 5%
- ביצה
- 1/2 גביע קוטג’ 5%
- 2 כפות (25 גרם) גבינת מוצרלה מגורדת
- 1/3 כוס עירית קצוצה
- כפית ממרח פסטו או טפנד זיתים (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מפוררים את הגבינה הבולגרית ומערבבים עם שאר החומרים.
- חותכים לכל גמבה את החלק העליון, וממלאים את התחתית ברבע מהתערובת.
- מניחים את הגמבות בתבנית חסינת אש. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור בחום בינוני כרבע שעה.
- מסירים את הכיסוי, מעבירים את התנור למצב גריל ואופים עוד כעשר דקות, עד שהגמבות משחימות מעט.
כל מנה = מנת חלבון גבינה