20 קציצות קטנות או 10 קציצות גדולות
4 קציצות קטנות = חלבון גבינה או מנת פחמימה
1 קופסת שימורים של חומוס גרגירים (290 גרם לאחר סינון נוזלים)
2 כפות פירורי לחם
2 שיני שום
חצי צרור פטרוזיליה (אפשר גם כוסברה)
כפית שטוחה סודה לשתיה
כפית שטוחה פפריקה (אפשר גם כמון)
מעט מלח ופלפל שחור
הכנה:
טוחנים במעבד מזון את כל הרכיבים למרקם של גרגרים קטנים ולא טחון לגמרי
מעבירים לקערה ומערבבים היטב
יוצרים קציצות קטנות ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. משאירים רווח קטן בין הקציצות.
מרססים מלמעלה תרסיס שמן.
אופים בתנור על טורבו ב 180 מעלות לכ20 דקות. מומלץ להימנע מאפיית יתר שהקציצות לא תתייבשנה.