מצרכים (למנה אחת):
- פיתה קלה
- 2 פרוסות חציל אפויות
- ביצה קשה פרוסה
- כף טחינה מוכנה
- ירקות טריים קצוצים דק ומתובלים במעט מיץ לימון (מלפפון, עגבנייה, בצל, פטרוזיליה)
- כפית עמבה
אופן ההכנה:
- חורצים חריץ בפיתה. קולים את הפיתה 3-2 דקות במצנם או בטוסטר, עד שתהיה מעט פריכה מבחוץ.
- מורחים את הטחינה ואת העמבה בתוך הפיתה, וממלאים בפרוסות ביצה, חציל קלוי וירקות קצוצים.
מנה = מנת פחמימה + חלבון גבינה + מנת שומן
(אפשר לוותר על הטחינה ולקבל מנה השווה לפחמימה + חלבון גבינה בלבד)