מנה אחת = מנת חלבון בשר + מנת שומן
כשליש מהמנה= תחליף למנת חלבון גבינה
מצרכים:
200 גרם פילה פילה מושט
כפית ממרח פסטו
2-3 פרוסות פלפל ירוק חריף
2-3 טבעות קטנות של פלפל צ’ילי אדום
פרוסת לימון
תיבול- מעט מלח ופלפל שחור, 2-3 טיפות שמן שומשום
הכנה:
מניחים את פילה הדג בתבנית מרופדת בנייר אפיה
מורחים את הפסטו על הדג, מפזרים את טבעות הפלפלים ומניחים מעל את פרוסת הלימון.
מתבלים.
אופים בתנור על חום בינוני 10 דקות עד רבע שעה (תלוי בעובי הנתח).
חשוב להימנע מאפיית יתר כדי לא לייבש את הדג.
אפשר להכין נתח שלם ולחלק למנות, ניתן להקפיא לאחר האפייה.
זמן הכנה- 7 דקות
זמן אפיה- עד רבע שעה