מצרכים (ל-4 מנות):
- 4 פרוסות פילה דג סול (או כל פילה דג אחר)
- 1 ראש שומר גדול חתוך לרצועות דקות
- 2 כוסות עלי מנגולד (או תרד) קצוצים
- מיץ מ-1/2 לימון
- כף שמן זית
- שן שום כתושה
- מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה:
- משטחים את השומר החתוך ואת עלי המנגולד בתבנית חסינת אש. מניחים את פרוסות הדג מעל הירקות.
- מערבבים את מיץ הלימון עם שמן הזית, השום הכתוש והתבלינים ומורחים את פרוסות הדג.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך כ-20 דקות בחום בינוני. רצוי להרטיב את הדג ברוטב שהצטבר בתבנית פעם אחת במהלך האפייה.
- אפשר להסיר את נייר הכסף בחמש הדקות האחרונות של האפייה ולהעביר את התנור למצב גריל, כדי להשחים מעט את הדגים. זהירות לא לייבש את הדג!
כל מנה = מנת חלבון בשר