מצרכים (ל-3 או ל-6 מנות):
- 2 קישואים גדולים
- סלסלת פטריות שמפיניון
- כף שמן זית
- בצל קטן פרוס דק
- 1/2 כוס יין לבן חצי יבש (100 מ”ל)
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- חותכים את הקישואים לרבעים לאורך, ופורסים דק כל רבע.
- שוטפים היטב את הפטריות ופורסים אותן דק.
- מטגנים במחבת גדולה את הבצל הפרוס עם כף שמן זית, עד שהוא משחים. מוסיפים את הקישואים ומאדים עם מכסה סגור במשך כ-10 דקות.
- מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומאדים בלי מכסה במשך כ-10 דקות, או עד שהפטריות מתרככות. חשוב להקפיד לערבב מדי פעם בפעם.
- מתבלים במלח ופלפל שחור.
- מוסיפים חצי כוס יין לבן ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כחמש דקות ומכבים את האש.
- אפשר להחליף את היין הלבן ב-3 כפות רוטב צ’ילי חמוץ מתוק או ברוטב ברביקיו.
בחלוקה ל-6 מנות: מנה אחת ביום = חינם
בחלוקה ל-3 מנות: מנה = תחליף למנת שומן