חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

פטריות וקישואים מאודים

 

מצרכים (ל-3 או ל-6 מנות):

  • 2 קישואים גדולים
  • סלסלת פטריות שמפיניון
  • כף שמן זית
  • בצל קטן פרוס דק
  • 1/2 כוס יין לבן חצי יבש (100 מ”ל)
  • מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הקישואים לרבעים לאורך, ופורסים דק כל רבע.
  2. שוטפים היטב את הפטריות ופורסים אותן דק.
  3. מטגנים במחבת גדולה את הבצל הפרוס עם כף שמן זית, עד שהוא משחים. מוסיפים את הקישואים ומאדים עם מכסה סגור במשך כ-10 דקות.
  4. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומאדים בלי מכסה במשך כ-10 דקות, או עד שהפטריות מתרככות. חשוב להקפיד לערבב מדי פעם בפעם.
  5. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  6. מוסיפים חצי כוס יין לבן ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כחמש דקות ומכבים את האש.
  • אפשר להחליף את היין הלבן ב-3 כפות רוטב צ’ילי חמוץ מתוק או ברוטב ברביקיו.

 

בחלוקה ל-6 מנות: מנה אחת ביום = חינם

בחלוקה ל-3 מנות: מנה = תחליף למנת שומן

 

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות