5 מנות – כל מנה = מנת פחמימה + מנת פרי
מצרכים:
2.5 תפוחי עץ חמצמצים קלופים מנוקים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות חמוציות ללא תוספת סוכר
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות סוכר (או ממתיק מלאכותי)
חצי כוס מים
בלילה
בננה בינונית מעוכה היטב
3 כפות קמח תופח
1 כפית שמן
כפית קינמון טחון
4 כפות נוזלים מבישול התפוחים או מים
אופן ההכנה:
שמים בסיר קטן את התפוחים עם החמוציות מיץ הלימון הסוכר והמים. מבשלים על אש קטנה עד שהתפוחים יתרככו. כחצי שעה בממוצע. מניחים להם להצטנן מעט. את השלב הזה ניתן להכין גם יום או יומיים מראש ולאחסן במקרר עד הכנת העוגה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מערבבים יחד בקערית עמוקה את הבננה, הקמח, השמן, מי בישול התפוחים או מים רגילים והקינמון.
משמנים מעט תבנית אינגליש קייק ומשטחים את התפוחים בתחתית התבנית
(ניתן להשתמש גם בתבנית פיירקס חסינת חום בגודל הדומה לאיגליש קייק).
יוצקים עליהם את הבלילה ואופים כ 10 דקות עד רבע שעה.
מוציאים מהתנור, מחכים שיתקרר ואז הופכים על צלחת הגשה כשהתפוחים למעלה.
זמן הכנה- 15 דקות (לא כולל חצי שעה לבישול התפוחים)
זמן אפיה- 15 דקות