חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

עוגת שוקולד דיאטטית

20 פרוסות. פרוסה ללא קרם = מנת פחמימה + מנת שומן, פרוסה עם קרם = מנת פחמימה + 2 מנות שומן 

מצרכים:

חצי כוס שמן קנולה (120 מל”ל)
3/4 כוס סוכר (140 גרם)
4 ביצים
4 כפות קקאו
גביע שמנת חמוצה 9%
1 + 1/3 כוסות קמח תופח
1/3 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר (או לגרד בבית תפוח עד לכמות של חצי כוס)

אופן ההכנת העוגה:

1.בקערה מערבבים את הקמח עם הסוכר ואבקת הקקאו

2.בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים- השמן, הביצים, השמנת החמוצה ורסק התפוחים עד לקבלת תערובת אחידה

3.מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הרטובים ומערבבית רק עד לקבלת תערובת אחידה, לא לערבב יותר מידי

4.מעבירים לתבנית מרוססת בספרי שמן ואופים בתנור בחום בינוני לכעשרים דקות או עד שקיסם הנכנס לעוגה יוצא עם מעט פירורים. לא לייבש את העוגה באפיית יתר.

5.בתיאבון!

קרם(לא חובה)-

חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%

חבילת שוקולד חלב או מריר (100 גרם) מפוררת לקוביות

בסיר קטן על אש נמוכה לחמם את השמנת המתוקה עם קוביות השוקולד עד להמסה מלאה

לשפוך את הקרם על העוגה בזיגזג- כמות הקרם לא מכסה את 2 התבניות לגמרי.

 

לחילופין- לפני ההגשה ניתן לבזוק על כל תבנית , על עוגה קרה, 2 כפיות אבקת סוכר – ללא תוספת קלוריות לפרוסה

 

כל תבנית אינגליש קייק יש לחלק ל 10 פרוסות. סה”כ 20 פרוסות.

 

 

עוגת שוקולד דיאטטית

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות