מצרכים (ל-20 מנות):
הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק, שכל אחת מהן מחולקת ל-10 פרוסות
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר
- 3 ביצים
- כפית תמצית וניל
- גביע יוגורט 1.5%
- 2 כוסות קמח
- 1 לימון סחוט וקליפה מגורדת
- 6 נקטרינות חתוכות לקוביות קטנות של 1 ס”מ
אופן ההכנה:
- מקציפים את הסוכר ואת החמאה עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ואת תמצית הווניל.
- מנפים לתערובת כוס קמח אחת. מוסיפים מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את היוגורט ואת כוס הקמח השנייה לסירוגין, ומערבבים אחרי כל הוספה.
- מגרדים את הלימון (רק את הקליפה הצהובה) וסוחטים אותו. מוסיפים את המיץ והקליפה המגורדת לתערובת.
- מוסיפים את הנקטרינות החתוכות, ומערבבים רק עד שהן מכוסות בתערובת.
- מרססים שתי תבניות אינגליש קייק בספריי שמן ומחלקים ביניהן את התערובת באופן שווה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אחרי 20 דקות בודקים את העוגה. היא מוכנה כשקיסם הנכנס למרכז התבנית יוצא מעט לח עם פירורים. יש להימנע מאפיית יתר.
כל מנה = מנת פחמימה + מנת שומן