11 פרוסות, כל פרוסה היא מנה = פחמימה מתוקה + שומן.
מצרכים:
2 ביצים
1/2 כוס תחליף סוכר ( כאבקה ולא כנוזל)
4 כפות (80 גרם) חמאת בוטנים טבעית
1/3 כוס שמן
כפית תמצית וניל
1/2 כוס מים חמימים
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח כוסמין
כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
1.לחמם תנור ל- 180 מעלות.
2.בקערה לטרוף את הביצים ותחליף הסוכר לתערובת אוורירית.
3.להוסיף לתערובת את חמאת הבוטנים (אם היא קשה ניתן לחמם כמה שניות במיקרוגל על מנת לרכך אותה), השמן, תמצית הוניל והמים החמימים. לערבב היטב.
4.להוסיף את הקמח ואבקת האפיה ולערבב עד לאיחוד. יש להימנע מערבוב יתר.
5.ליצוק את התערובת לתבנית אינגליש קייק ולאפות במשך כ-30 דקות.
6.העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש אך עם מעט פירורים לחים.
בתיאבון!