מצרכים (ל-10 מנות):
- 500 גרם גבינה לבנה 3%
- 3 כפות סוכר (או 6 שקיות ממתיק מלאכותי)
- 2 חלמונים
- 5 כפות קורנפלור
- 1 כף גרידת לימון
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 5 חלבונים מוקצפים + כף סוכר
לציפוי:
- 1/2 צנצנת (150 גרם) קונפיטורת אוכמניות לייט של 778
- 1/2 שקית אוכמניות קפואות (150 גרם)
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי העוגה לבלילה אחידה, מלבד החלבונים המוקצפים.
- מקפלים בעדינות את הקצף לתוך הבלילה.
- יוצקים לתבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים את התבנית הקפיצית בתוך תבנית גדולה ועמוקה עם מים חמים.
- אופים בחום גבוה (220 מעלות) במשך כ-10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 40 דקות. מצננים.
- להכנת שכבת האוכמניות: מפשירים את האוכמניות הקפואות. מערבבים בקערית את קונפיטורת האוכמניות עם מזלג כדי לרכך אותה, מוסיפים את האוכמניות המופשרות ומערבבים בעדינות. מורחים שכבה אחידה על העוגה לאחר שהיא מתקררת.
- העוגה טעימה גם כשהיא חמה.
כל מנה = מנת חלבון גבינה+ מנת פחמימה מתוקה