חלוקה ל- 9 פרוסות
כל פרוסה היא מנה השווה בערך הקלורי שלה = פחמימה מתוקה + שומן + פרי.
4 בננות בשלות
2 ביצים
1/2 כוס תחליף סוכר בצורת אבקה (למי שלא אוהב מתוק, ניתן להוריד לגמרי את תחליף הסוכר או להפחית בכמות)
1/4 כוס שמן
כפית תמצית וניל
1 כוס קמח כוסמין (אפשר גם חצי כוס קמח רגיל וחצי כוס קמח כוסמין)
כפית אבקת אפיה
1 כוס שיבולת שועל דקה
כפית שטוחה קינמון
קורט מלח
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2.להקציף במיקסר את הביצים. לאחר הקצפה קצרה, שמתחיל להיווצר קצף, להוסיף את תחליף הסוכר בהדרגה.
3.להוסיף את השמן ותמצית הוניל ולערבב עד לתערובת אחידה.
4.מועכים את הבננות בעזרת מזלג ומוסיפים לתערובת.
5.בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים – הקמח, אבקת האפיה, שיבולת השועל, הקינמון והמלח.
6.שופכים את קערת היבשים לתערובת הרטובה ומערבבים בתנועות קיפול לתערובת אחידה. חשוב לא לערבב יתר על המידה על מנת שהעוגה תצא אוורירית.
7.מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים רק עד להטמעתם בתערובת.
8.יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ואופים במשך כ- 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
בתיאבון!