16 עוגיות קטנות. עוגייה אחת= מנה= מנת פחמימה + מנת שומן
מרכיבים:
300 גרם קמח שקדים
50 גרם חמאה רכה
3 כפות סילאן
1 ביצה גדולה
חצי כפית קינמון
קורט מלח
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
הכנה:
1.מעבירים את קמח השקדים לקערה ומערבבים עם האבקת סודה לשתייה.
2.יוצרים במרכז גומחה ושופכים לגומחה את יתר מהרכיבים. מערבבים עם כף עץ עד שמתחיל להיווצר בצק ואז עוברים ללישה עם הידיים. הצק יישאר קצת דביק. מכניסים למקרר לרבע שעה לפחות כדי שיהיה ניתן לקרוץ ממנו עוגיות.
3.מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
4.מרטיבים מעט את הידיים ונוטלים מתערובת הבצק כמות קטנה, מגלגלים לכדור קטן ומשטחים מעט. אם הבצק נדבק לידיים מחזירים את הקערה למקרר לעוד רבע שעה. מניחים בתבנית האפייה אם מעט מרווח בין עוגייה לעוגייה. ניתן להניח את כדורי הבצק על תבנית ואז להיעזר בתחתי שטוחה של כוס לשטח את הכדור לעוגייה בצורת דיסקית. יש להכין את העוגיות באותו קוטר ואותו העובי.
5.אופים בחום בינוני בתנור שחומם מראש לעשר דקות עד רבע שעה ואז בודקים לראות את הצבע של העוגיות. אם הן משחימות ניתן להוציא מהתנור. הן רכות כשהן חמות אך נעשות קריספי לאחר הקירור.
6.מאחסנים בכלי סגור, רצוי במקרר.
בתיאבון!