חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

סקונס גבינה ובזיליקום

מרכיבים:

  • 30 גרם גבינה צהובה לייט 9% שומן מגורדת
    2 כפות בזיליקום טרי קצוץ או 2 כפיות בזיליקום מיובש
    1 כפית פלפל שחור
    1 כפית מלח
    2 כפיות אבקת אפייה
    1 כפית אבקת סודה לשתייה
    1 כוס קמח לבן
    1 כוס קמח חיטה מלאה
    2 כוס חלב דל שומן
    תרסיס שמן
    2 כפיות מיץ לימון
    3 כפות שמן זית
    1 כף קמח רגיל
    1 ביצה טרופה

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן.

2. מנפים את החומרים היבשים והתבלינים לקערה בינונית ומוסיפים את הגבינה. מוסיפים חלב , מיץ לימון  ושמן, ומערבבים רק עד שהחומרים היבשים נרטבים.

3. מחלקים את העיסה ל-2 כדורים. לשים כל כדור בעדינות – 3 פעמים – על משטח מקומח בכף קמח. מרדדים לשני עלים בקוטר כ-18 ס”מ וקורצים מהם עיגולים קטנים יותר בקוטר 5 ס”מ, בעזרת כוס זכוכית או חותכן עוגיות טבולים בקמח.

4.
מנמיכים את חום התנור ל- °180. מניחים את הסקונס בתבנית המוכנה. מברישים
בביצה ואופים 12-10 דקות, או עד להזהבה. אפשר להגיש את הסקונס חמימים או
בטמפ’ החדר.

* גיוון: נסו להשתמש בתבלינים ועשבי תיבול שונים ובשילובים שלהם. נסו למשל עירית, מלח גס, שום קצוץ…

סה”כ 28 סקונס, כל 2 סקונס = תחליף למנת פחמימה

תגיות: מאפים
בזיליקום

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות