מרכיבים:
- 30 גרם גבינה צהובה לייט 9% שומן מגורדת
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ או 2 כפיות בזיליקום מיובש
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח חיטה מלאה
2 כוס חלב דל שומן
תרסיס שמן
2 כפיות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
1 כף קמח רגיל
1 ביצה טרופה
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן.
2. מנפים את החומרים היבשים והתבלינים לקערה בינונית ומוסיפים את הגבינה. מוסיפים חלב , מיץ לימון ושמן, ומערבבים רק עד שהחומרים היבשים נרטבים.
3. מחלקים את העיסה ל-2 כדורים. לשים כל כדור בעדינות – 3 פעמים – על משטח מקומח בכף קמח. מרדדים לשני עלים בקוטר כ-18 ס”מ וקורצים מהם עיגולים קטנים יותר בקוטר 5 ס”מ, בעזרת כוס זכוכית או חותכן עוגיות טבולים בקמח.
4.
מנמיכים את חום התנור ל- °180. מניחים את הסקונס בתבנית המוכנה. מברישים
בביצה ואופים 12-10 דקות, או עד להזהבה. אפשר להגיש את הסקונס חמימים או
בטמפ’ החדר.
* גיוון: נסו להשתמש בתבלינים ועשבי תיבול שונים ובשילובים שלהם. נסו למשל עירית, מלח גס, שום קצוץ…
סה”כ 28 סקונס, כל 2 סקונס = תחליף למנת פחמימה