מצרכים (ל-3 מנות):
- 600 גרם נתחי סלמון טרי, או קפוא שהופשר (3 יחידות של 200 גרם)
- בצל קצוץ דק
- 3 כוסות אפונה וגזר מסוננים
- 2 שיני שום
- 1/2 כוס שמנת לבישול עד 10% שומן (120 מ”ל)
- 2 כפיות חרדל
- חופן שמיר קצוץ
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מניחים את נתחי הדג בתבנית כשהעור כלפי מטה (מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפייה). מרססים את הדג בתרסיס שמן ואופים כ-10 דקות.
- מרססים מחבת בתרסיס שמן. מטגנים את הבצל ואת השום על אש גבוהה עד שהם משחימים.
- מנמיכים את האש. מוסיפים את האפונה והגזר ואת השמנת ומערבבים היטב.
- מוסיפים את שאר התיבול: חרדל, שמיר, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומבשלים במשך כ-8 דקות על אש נמוכה.
- מפוררים את הסלמון ומוסיפים לתבשיל.
- אפשר לאכול חם, ואפשר לקרר ולאכול קר.
כל מנה = מנת חלבון בשר + מנת פחמימה