מרכיבים:
- ביצה חצי קשה (6 דקות בישול במים רותחים)
- 100 גר’ עגבניות שרי צבעוניות חצויות
- 60 גר’ שעועית ירוקה מבושלת (כוס)
- תפוח אדמה קטן-בינוני מבושל במי מלח
- 5 צלפים גדולים
- 5 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
- 1/2 בצל סגול קטן פרוס
- 4 יחידות פילה אנשובי
- 1/2 כפית חרדל גרגרים
- 50 גר’ טונה טרייה צרובה פרוסה, או כף גדושה טונה משומרת סחוטה היטב
- כפית שמן זית
- מיץ לימון
- מעט מלח
- פלפל שחור גרוס
- מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
מקררים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות של 2X2 ס”מ. מערבבים עם החרדל. חולטים את השעועית במים רותחים במשך 2 דקות ומעבירים מיד למי קרח. מערבבים בקערה את העגבניות עם השעועית, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, האנשובי, הצלפים, הזיתים, הבצל , שמן זית, לימון, מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מניחים הכל (מלבד הטונה והביצה) על צלחת שטוחה ורחבה. מניחים את פרוסות הטונה מעל ואת הביצה, חצויה, ליד הטונה.
את הנוזלים שנותרו בקערה מומלץ לזלף על הטונה כדי “לקשור” אותה לשאר הרכיבים.
מנה אחת = ארוחת ערב מלאה
(מנת פחמימה +1.5 מנת חלבון גבינה + מנת שומן)