3 מנות, מנה אחת חינמית פעם ביום (עם או בלי טחינה)
מצרכים:
חציל שלם
כפית טחינה גולמית
לתיבול- מלח לפי הטעם, פלפל לבן, 1-2 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
הכנה:
שוטפים היטב את קליפת החציל ומכניסים לתנור ל 200 מעלות, הופכים את החציל כשהקליפה העליונה משחימה
לאחר שהחציל עבר קליה משני הצדדים מוציאים לצלחת הגשה וחוצים באמצע. לא לשפוך את נוזלי החציל- אנחנו רוצים אותם לסלט.
מוציאים את בשר החציל לקערה יחד עם הנוזלים ומועכים במזלג.
מוסיפים את כפית הטחינה ואת מצרכי התיבול ומערבבים. (הטחינה גם מוספיה טעם לסלט)
הגשת המנה- מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
זמן קליית חציל בתנור- 45 דקות
זמן הכנת המנה- 5 דקות