מצרכים (ל-2 מנות):
- 3 מלפפונים טריים (רצוי פריכים)
- גזר גדול מגורד גס
- כוס פולי סויה מבושלים, ללא קליפה
- 2 כפות צנוברים
- חופן עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק וכו’)
- לרוטב: כפית שמן זית, 2 כפות חומץ, מיץ מחצי לימון, מלח, פלפל שחור גרוס דק
אופן ההכנה:
- חוצים את המלפפונים באמצע ומוציאים את הגרעינים. מגרדים את המלפפונים על מגרדת גסה.
- מערבבים בקערה את המלפפונים, את הגזר, את האדממה ואת עשבי התבלין.
- מכניסים את כל רכיבי הרוטב לצנצנת, ומנערים היטב עד לקבלת רוטב אחיד. מערבבים את הרוטב עם הסלט.
- לפני ההגשה קולים את הצנוברים במחבת עד שהם משחימים ומפזרים על הסלט. לא כדאי לוותר על הצנוברים, הם מעניקים פריכות וטעם.
כל מנה = מנת שומן + מנת פחמימה, או תחליף מנת חלבון גבינה