מנה אחת = מנת חלבון בשר + מנת שומן
מצרכים:
חציל שלם קלוי בתנור
150 גרם בשר בקר רזה טחון
בצל בינוני קצוץ דק
לתיבול- 2-3 כפות רוטב סויה, פלפל לבן, מעט ראש אל חנות, מעט תבלין שווארמה
בהגשה- כפית טחינה גולמית, חופן פטרוזיליה קצוצה
הכנה:
שוטפים היטב את קליפת החציל ומכניסים לתנור ל 200 מעלות, הופכים את החציל כשהקליפה העליונה משחימה
לאחר שהחציל עבר קליה משני הצדדים מוציאים לצלחת הגשה וחוצים באמצע.
מזיזים קצת את בשר החציל למטה כדי ליצור קערת חציל
מרססים מחבת בספרי שמן ומוסיפים את קוביות הבצל, מאדים 5 דקות
לאחר מכן מוסיפים את הבשר הקצוץ ובעזרת כף עץ מפוררים אותו במחבת ומערבבים יחד עם הבצל
מוסיפים את מצרכי התיבול ומערבבים. מבשלים רק עד שהבשר משנה את הצבע. מומלץ להימנע מבישול יתר שייבש את הבצל
הגשת המנה- מעבירים את תערובת הבשר לתוך סירות החצילים. מפזרים מלמעלה כפית טחינה גולמית, פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
זמן קליית חציל בתנור- 45 דקות
זמן הכנת המנה- 15 דקות