חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

סושי ביתי

2 רולים, כל רול מחולק ל 8 יחידות כך שנוצרים 16 יחידות של סושי
כל 2 יחידות סושי = מנת פחמימה + מנת שומן

כוס אורז לסושי
חצי כפית מלח
2 מלפפונים חתוכים לרצועות
1 גזר חתוך לרצועות דקות
רצועות דקות של אבוקדו
2 אצות וואקמה לסושי
3 כפות מירין
שומשום שחור לעיטור
מצרכים לחביתת טמגו: 4 ביצים + כף מירין, מעט מלח
מחצלת להכנת סושי
הכנה:
הכנת האורז- שוטפים היטב את האורז, מעבירים לסיר עם 2 כוסות מים רותחים. לאחר רתיחה נוספת מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה. סוגרים את האש וממתינים כעשר דקות. לאחר מכן מוציאים לקערה ומערבבים עם המירין ומניחים להתקרר. יש לעבוד עם אורז לסושי כשהוא בטמפרטורת החדר. אורז חם יקרע את האצה. ניתן להכין יום מראש ולהוציא את האורז מהמקרר שעה לפני הכנת הסושי.
הכנת חביתת טמגו- שוברים את הביצים וטורפים היטב, מוסיפים את המירין ומעט מלח ומערבבים.
במחבת מרוסס במעט ספריי שמן שופכים רבע מהבלילה ומאדים צד אחד, במקום להפוך את החביתה מגלגלים אותה לקצה המחבת ואז שופכים שוב רבע מהבלילה לשאר המחבת. לאחר האידוי,מגלגלים את החביתה וכך עד לסיום הבלילה. מומלץ לראות את סדנת הבישול כדי להבין איך מכינים את הטמגו.

הרכבת הסושי: נכין בשתי צורות, כאשר האצה חיצונית או כאשר האורז חיצוני, הנקרא Insideout

Insideout – על מחצלת הסושי מניחים את האורז שכבה ראשונה, עליו מניחים את האצה, מסדרים רצועות של מלפפון, גזר וטמגו, מגלגלים (ראו סדנת בישול להדגמה). מגלגלים את הרול השלם בצלחת עם שומשום שחור. חותכים את הסושי ל 8 עיגולים

אצה בחוץ- מניחים את האצה על המחצלת, מעליה מניחים את האורז, מניחים מעל רצועות של אבוקדו, גזר ומלפפון ומגלגלים לגליל. חותכים ל 8 עיגולים

הגשה- ניתן להגיש עם רוטב סויה מעורבב עם  וואסבי עו כף רוטב טריאקי

ניתן למלא את הרולים עם רצועות של דג או טופו במקום טמגו

כפחמימה מרובעת ניתן לשלב 5 יחידות סושי (לא משנה תוכן המילוי)

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות