ראו בסוף המתכון גרסה טבעונית
מצרכים:
כרוב בינוני
150 גרם בשר בקר רזה
2 כפות שטוחות של גרגירי אורז לא מבושלים (20 גרם)
1 בצל מגורד
2-3 גבעולי פטרוזיליה
1 קופסת עגבניות מרוסקות ללא תוספת סוכר
תיבול: מלח, פלפל, פפריקה אדומה מתוקה וחריפה
אופן ההכנה:
מרתיחים כרוב שלם במים רותחים למשך רבע שעה, עד שהעלים מתרככים.
מניחים לקירור בצד או במקרר למשך 10 דקות.
בקערה נפרדת מערבבים 2 כפות אורז (לא מבושל) 150 גרם בשר בקר טחון, בצל מגורד 1 ופטרוזיליה.
מתבלים במלח ופלפל. לשים היטב.
לוקחים עלה כרוב וממלאים בתערובת.
לנו יצא כ 6 עלי כרוב ממולאים עם הבשר
מאדים במחבת קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות, פפריקה אדומה וחריפה
כשהרוטב רותח מכניסים את עלי הכרוב הממולאים, מכסים ומבשלים למשך 35 דקות על להבה בינונית
כל המנה = תחליף לארוחת צהריים שלמה (מנת חלבון בשר + מנת פחמימה). מי שיש לו 2 מנות פחמימה בארוחה מוסיף עוד 2 כפות אורז לתערובת הבשר.
גרסה טבעונית- במקום הבשר מערבבים עם האורז 60 גרם עדשים אדומות או שעועית מש (כ 6 כפות) וממשיכים לבשל באותה הצורה. ניתן להוסיף לתערובת האורז והעדשים גם 2-3 פטריות שמפניון קצוצות.