-1/3 כוס (70 גרם) קטניות שונות כגון עדשים אדומות או כתומות, שעועית יבשה מסוגים שונים, אפונה יבשה, גרגירי חומוס או 200 גרם (1/4 שקית) של קטניות קפואות סנפרוסט
-2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
-גזר בינוני מגורד דק
-כף שמן זית
-מלח, פלפל שחור/לבן
-פלח קטן של דלעת (300 גרם) חתוכה לקוביות קטנות
-תבלינים נוספים לפי טעם כגון כמון טחון וכורכום (מתאים לעדשים), גרגירי כוסברה טחונה או כוסברה טריה קצוצה (חומוס), עלי סלרי קצוצים ופפריקה אדומה (שעועית לבנה)
-1 בצל בינוני קצוץ דק
-12 כוסות מים (2.5 ליטר)
לטגן את הבצל בכף שמן זית עד שיזהיב
להוסיף את הירקות הקצוצים ולאדות כ- 10 דקות.
להוסיף את הקטניות ואת התבלינים חוץ מהמלח. להביא לרתיחה. להנמיך את האשר ולבשל על אש קטנה לפרק זמן המתאים לקטניות: עדשים ושעועית מש כשעה, שעועית יבשה לבנה או אדומה, אפונה יבשה וחומוס לכשעתיים.
בסוף הבישול מכבים את הגז ומוסיפים את המלח.
הערה:
- מלח מעכב את בישול הקטניות ולכן רצוי להוסיפו בסוף
- בשימוש בקטניות קפואות במקום הקטניות היבשות זמן בישול המרק מתקצר לשעה בלבד לכל סוג של קטנייה.
10 מנות, מנה אחת ליום חינמי