מרכיבים:
- שורש פטרוזליה
- 2-3 גבעולי סלרי (ללא העלים)
- רבע שורש סלרי
- 2 סלסלות פטריות: שמפיניון ופרטובלו
- כוס פטריות מיובשות מכל סוג מושרות במים
- בצל בינוני חתוך לקוביות
- שליש חבילת פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1-2 עלי דפנה
- כפית שמן
- מלח ופלפל לבן
אופן הכנה:
מטגנים בסיר מתאים את הבצל בשמן. פורסים את הפטריות לפרוסות.
שומרים בצד כחצי כוס מהפטריות הטריות הפרוסות. כאשר הבצל נהיה שקוף – מוסיפים את השורשים.
מטגנים כמה דקות ומוסיפים את הפטריות. ממשיכים בטיגון תוך כדי בחישה. מוסיפים מים קרים, פטרוזיליה ושאר התבלינים.
מבשלים ברתיחה בינונית כחצי שעה עד שכל הירקות מבושלים היטב. מסירים את גבעולי הסלרי ועלי הדפנה.
טוחנים בבלנדר ידני עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ששמרנו.
מבשלים כעשר דקות נוספות, מתקנים תיבול.
מרק חינמי!