חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

מרק עדשים כתומות

מצרכים (ל-9 מנות):

  • כוס עדשים כתומות (170 גרם), לשטוף לפני הבישול
  • בצל בגודל בינוני קצוץ דק-דק
  • שן שום כתושה
  • 2 קישואים בגודל בינוני, מגורדים דק
  • כף שמן זית
  • 2 גבעולי פטרוזיליה (שלמים)
  • גבעול סלרי בגודל גדול (שלם)
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/2 כפית שטוחה כורכום
  • כפית שטוחה כמון

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים את שן השום, את הכורכום, את הפלפל השחור ואת הכמון ומערבבים. מוסיפים את העדשים ואת הקישואים המגורדים ומערבבים שוב.
  3. מוסיפים 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות. מוסיפים מלח ומתקנים תיבול.
  5. מוסיפים את גבעול הסלרי ואת גבעולי הפטרוזיליה לתוך מי המרק, מכסים את הסיר ומכבים את האש.

 

כל מנה = מנת פחמימה / מנת חלבון גבינה

תגיות: מרקים
מתכון מרק דיאטתי בריא וטעים של מרק עדשים כתומות

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות