מצרכים (ל-9 מנות):
- כוס עדשים כתומות (170 גרם), לשטוף לפני הבישול
- בצל בגודל בינוני קצוץ דק-דק
- שן שום כתושה
- 2 קישואים בגודל בינוני, מגורדים דק
- כף שמן זית
- 2 גבעולי פטרוזיליה (שלמים)
- גבעול סלרי בגודל גדול (שלם)
- מלח, פלפל שחור
- 1/2 כפית שטוחה כורכום
- כפית שטוחה כמון
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את שן השום, את הכורכום, את הפלפל השחור ואת הכמון ומערבבים. מוסיפים את העדשים ואת הקישואים המגורדים ומערבבים שוב.
- מוסיפים 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות. מוסיפים מלח ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את גבעול הסלרי ואת גבעולי הפטרוזיליה לתוך מי המרק, מכסים את הסיר ומכבים את האש.
כל מנה = מנת פחמימה / מנת חלבון גבינה