מצרכים (ל-8 מנות):
- כף שמן זית
- בצל קטן קצוץ
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 2 גזרים בגודל בינוני, מגורדים דק
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
- 2 שיני שום כתושות
- 2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
- קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גר’)
- כוס שעועית ירוקה (אפשר קפואה שהופשרה מראש)
- תפוח אדמה בגודל קטן, חתוך לקוביות קטנות
- כוס פסטה קצרה מבושלת
- מלח, פלפל שחור
- 2 עלי דפנה יבשים
- עלי בזיליקום
- 5 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומאדים עד שהם מתחילים להתרכך.
- מוסיפים לסיר את השום, תפוח האדמה, השום, הקישואים, השעועית והעגבניות. מערבבים ומאדים את הירקות עוד כמה דקות.
- ממליחים ומתבלים בפלפל שחור ובעלי דפנה.
- מוסיפים את רסק העגבניות והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה לפחות.
- מכבים את האש ומוסיפים את הפסטה, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם עלי בזיליקום קצוצים.
חלוקה ל 5 מנות, מנה אחת = מנת פחמימה