מרכיבים:
- 2 ארטישוק ירושלמי – מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות
2 כרישה (החלק הלבן)
1 כרובית מחולקת לפרחים
1 כפית חמאה
תיבול – פלפל לבן ומלח לפי הטעם, עלה דפנה
אופן הכנה:
מחממים מחבת עם כפית חמאה, מוסיפים כרישה קצוצה ומאדים עד לריכוך.
מוסיפים את הכרובית וארטישוק ירושלמי ומאדים עוד כ – 5 דקות על אש נמוכה.
מתבלים, מוסיפים מים קרים ומבשלים ברתיחה קלה עד שכל הירקות רכים מאוד
טוחנים היטב בבלנדר מוט (או אחר)
מרתיחים שוב ומתקנים תיבול לפי הטעם
ניתן לאכול חופשי, אבל בשפיות