7 מנות, מנה = מנת פחמימה
מרכיבים:
- 1 בטטה גדולה מקולפת (500 גרם) חתוכה לפרוסות
- 5 גזרים בינוניים חתוכים גס
- 1 בצל בינוני חתוך גס
- 2 שיני שום קצוצות
- פרוסת דלעת גדולה (300 גרם) מקולפת וחתוכה לקוביות
- עירית קצוצה – לקישוט בהגשת המנה
אופן הכנה:
מרססים סיר עם מעט תרסיס שמן ומטגנים את הבצל והשום מעט.
מוסיפים את הירקות ומתבלים.
מוסיפים מים עד לכיסוי של הירקות. מבשלים כחצי שעה עד ארבעים דקות.
טוחנים עם בלנדר מוט.
בהגשת המנה מפזרים מעל המרק עירית קצוצה
- אם רוצים להפוך את המתכון לחינמי מחליפים את הבטטה בכמות שווה של דלעת ומפחיתים את כמות הגזרים ל-2 גזרים.