מרכיבים:
- 2 חצילים גדולים
- 1.5 ליטר יוגורט 3%-4.5%
- 2 שיני שום כתושות
- מיץ מחצי לימון
- מלח, פלפל שחור כתוש לפי הטעם
- 2 כפות נענע קצוצה (לא חובה)
- כמה עגבניות שרי חתוכות לרבעים
- אפשרי: מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מנקבים את החצילים בעזרת מזלג בכמה מקומות. מניחים בתבנית ואופים כ – 40-60 דקות, ובמהלך הופכים את החצילים מדי פעם בפעם.
מצננים את החצילים, מקלפים ושמים בקערת מעבד מזון. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
מקשטים בעלי פטרוזיליה או בעגבניות שרי. מגישים קר
10 מנות
כל מנה = מנת חלבון גבינה