מרכיבים:
- חבילת פטריות שמפיניון פרוסות דק
- 1 בצל קצוץ דק
- 4 כוסות דלעת חתוכה לקוביות
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס בורגול יבש נקי (100 גרם)
- מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט לפי הטעם
- 1 כף שמן זית
אופן הכנה:
מחממים סיר גדול עם כף שמן זית, ומטגנים את הבצל על אש גבוהה במשך 2-3 דקות.
מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים, מוסיפים את הפטריות ואת המלח. מטגנים את הפטריות במשך 5-7 דקות, מערבבים מדי פעם בפעם. מוסיפים לסיר את קוביות הדלעת ואת הבורגול. יוצקים 6 כוסות מים, מתבלים בפלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. מומלץ לבחוש מעט בזמן הבישול. מתקנים תיבול.
5 מנות
כל מנה = מנת פחמימה
בלי הבורגול = חופשי, בשפיות