מצרכים (ל-12 יחידות):
- 4 ביצים טרופות
- 6 כפות מים
- 4 מצות קלות
- 4 כפות שטוחות גבינה צהובה מגורדת
- מלח, פלפל שחור
- מוסקט טחון (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מרטיבים את המצות עם מי ברז ומפוררים לקערה.
- טורפים את הביצים עם המים והגבינה המגורדת ומערבבים עם שברי המצה, מתבלים במלח ובפלפל.
- מחממים מחבת מתאימה ומתיזים מעט ספריי שמן. יוצקים כף מתערובת המצות, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים על נייר סופג.
כל 3 יחידות = מנה אחת
כל מנה = מנת פחמימה + 1.5 מנת חלבון גבינה