חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
banner

מאפה לחם וגבינות

מרכיבים:

  • 500 גר’ תרד טרי
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • תרסיס שמן
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • מעט אגוז מוסקט
  • 12 פרוסות לחם קל
  • 1/2 כוס גבינת עמק 9% מגורדת
  • 1/2 כוס גבינה מלוחה 5% מגורדת
  • כוס חלב 1%
  • 3 ביצים
  • 1 כף חרדל דיז’ון

אופן הכנה:

מאדים את הבצל עם מעט תרסיס שמן.  מוסיפים את התרד, מתבלים ומערבבים.  מאדים עד שהתרד איבד מנפחו וכל הנוזלים התאדו. מקררים.
חותכים את הלחם לקוביות של כ- 2 ס”מ.  מערבבים את החלב עם החרדל והביצים ומתבלים במלח ובפלפל.  משמנים מעט תבנית בתרסיס שמן ומניחים בשכבות: מחצית מכמות הלחם, מחצית מכתמות התרד, מחצית מכמות הגבינה וחוזרים על הפעולה.  שופכים מעל את תערובת הביצים עם החלב, מכסים ונותנים לנוח במקרר ל- 4 שעות לפחות (אפשר ללילה).  אופים כ- 30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד אשר המאפה שחום וריחני.  מחכים עשר דקות לפני הגשה.
6 מנות
כל מנה = 1.5 מנת חלבון + מנת פחמימה
תגיות: מאפים
מאפה לחם וגבינות

מתכונים נוספים

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות