מרכיבים:
- 500 גר’ תרד טרי
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- תרסיס שמן
- מלח ופלפל גרוס טרי
- מעט אגוז מוסקט
- 12 פרוסות לחם קל
- 1/2 כוס גבינת עמק 9% מגורדת
- 1/2 כוס גבינה מלוחה 5% מגורדת
- כוס חלב 1%
- 3 ביצים
- 1 כף חרדל דיז’ון
אופן הכנה:
מאדים את הבצל עם מעט תרסיס שמן. מוסיפים את התרד, מתבלים ומערבבים. מאדים עד שהתרד איבד מנפחו וכל הנוזלים התאדו. מקררים.
חותכים את הלחם לקוביות של כ- 2 ס”מ. מערבבים את החלב עם החרדל והביצים ומתבלים במלח ובפלפל. משמנים מעט תבנית בתרסיס שמן ומניחים בשכבות: מחצית מכמות הלחם, מחצית מכתמות התרד, מחצית מכמות הגבינה וחוזרים על הפעולה. שופכים מעל את תערובת הביצים עם החלב, מכסים ונותנים לנוח במקרר ל- 4 שעות לפחות (אפשר ללילה). אופים כ- 30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד אשר המאפה שחום וריחני. מחכים עשר דקות לפני הגשה.
6 מנות
כל מנה = 1.5 מנת חלבון + מנת פחמימה