מרכיבים:
- 4 ביצים מופרדות
- 6 כפות שמן
- 1.5 כוסות מים
- 1.5 כוסות קמח מצה מנופה
- 1 כפית סוכר חום
- 1/2 כף מלח
- תרסיס שמן
אופן הכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מקציפים את החלבונים ואת הסוכר בקערת המערבל עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם קמח המצה, המים, השמן והמלח.
מוסיפים לתערובת את הקצף ומערבבים בעדינות בתנועות של קיפול, עד שנוצרות עיסה אחידה.
מניחים תלוליות של כ- 2-3 כפות מהעיסה על תבנית מרופדת בנייר אפייה או ממלאים בכמות זהה תבנית שקעים ששומנה בתרסיס שמן.
אופים כ – 45 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.
מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד יומיים, או בכלי במקפיא עד שבועיים.
20 לחמניות
כל לחמנייה = מנת פחמימה