מצרכים (ל-20 כדורים):
- 1/2 כוס שקדים שלמים
- 1 כוס אגוזי מלך
- 6 יחידות תמר מג’הול ללא גרעין
- 1/2 כוס צימוקים שחורים
- 1/3 כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה:
- מניחים את השקדים, האגוזים והתמרים במעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הצימוקים ולוחצים עוד 3-2 פולסים, כדי שהצימוקים ישתלבו בתערובת אבל יישארו שלמים.
- בעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים, בקוטר 3-2.5 ס”מ (אם צריך אפשר להרטיב את הידיים). מפזרים מחצית מכמות הקוקוס הטחון על צלחת שטוחה ומניחים מעליה את הכדורים.
- שופכים מעל כל הכדורים את המחצית השנייה של הקוקוס הטחון, ומזיזים את הצלחת בעדינות כדי שהקוקוס יצפה את כל הכדורים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
- לאחסון לטווח הארוך: מעבירים את הכדורים לקופסה סגורה ומאחסנים במקפיא. מוציאים את הכדורים חמש דקות לפני האכילה, שיפשירו מעט.
כל כדור = מנת פרי + מנת שומן