1 מנה = פחמימה + חלבון גבינה + מנת שומן
3 כפות קמח חומוס (20 גרם) או קמח עדשים
1 כף שטוחה שמרי בירה (10 גרם)
3-5 כפות מים
ראש בצל ירוק קצוץ דק או שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית שמן זית
מלח, פלפל
הכנה:
מוסיפים לקערה קמח חומוס או קמח עדשים ומפוררים היטב. מוסיפים את שמרי הבירה, מלח ופלפל. מוסיפים את המים ומערבבים ליצירה של בלילה אחידה.
מוספים את הבצל הירוק או את הפטרוזיליה ומערבבים היטב
מחממים כפית שמן זית במחבת שלא נדבקת, שופכים את הבלילה ומשטחים אותה במחבת.
מכסים ומחלישים את האש
כאשר המרקם נראה מוצק מלמעלה הופכים לעוד 1-2 דקות ומורידים מהאש.
מגישים חם.
ניתן להכין כמקושקשת במקום בצורה של חביתה