מרכיבים:
- 1-2 שיני שום
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- דג סלמון פרוס (200 גרם)
- עלי בזיליקום טריים
- 1 כפית שמן זית
- חצאי עגבניות שרי
- מלח, פלפל
אופן הכנה:
הכנת הרוטב:
טחונים על עלי הבזיליקום ואת שיני השום בבלנדר. מוסיפים את מיץ הלימון, את השמן ואת התבלינים ומערבבים היטב.
אופן הבישול:
מסדרים את פרוסות הסלמון על מחבת נון-סטיק שחוממה מראש, יוצקים את הרוטב על הדג, מכסים ומבשלים כ- 15 דקות. חשוב לא לבשל יותר מדי.
מנה = תחליף למנת חלבון בשר + מת שומן בארוחת צהריים