מרכיבים:
- 6 פילטים בגודל כף יד (200 גרם) של דג ים: דניס/לברק/לוקוס וכו’
- 1 כף שמן זית
- 4 עלי מרווה
- 1-2 פלפלים ירוקים חריפים חצויים ונקיים מגרעינים
- 1-2 שיני שום פרוסות
- 1/2 קילו עגבניות שרי תמר חצויות
- 3 עגבניות תמר חצויות
- שומר גדול פרוס דק
- מלח וופלפל
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 220 מעלות. מטגנים עלי מרווה במעט שמן זית בתוך מחבת גדולה שמתאימה גם לתנור. מוסיפים פלפלים חריפים ומאדים עוד כ- 2 דקות. מוספים את השום ומאדים כדקה. מקפידים שלא יישרף. מוסיפים את עגבניות השרי, את עגבניות התמר ואת השומר הפרוס ומביאים לרתיחה חלאה. מסדרים את הדגים בין העגבניות ומתבלים. אופים כ- 15 דקות, עד שהדג מוכן.
הערה: את תבשיל העגבניות אפשר להכין מראש עד שלב הרתיחה. את הדגים עצמם עדיף לבשל בסמוך להגשה.
6 מנות. כל מנה = מנת חלבון בשר