מרכיבים:
- 2 בטטות בינוניות קלופות
- 300 גרם דלעת
- חצי מיכל שמנת לבישול 9% + כשליש כוס חלב
- חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
- שן שום קטנה, מעט אגוז מוסקט
- מלח, פלפל
אופן הכנה:
קולפים את הבטטות והדלעת וחותכים לפרוסות דקות (אפשר במעבד מזון).
מערבבים את השמנת עם החלב. מוסיפים את התבלינים ושן שום כתושה. מתקנים תיבול לפי הטעם.
מערבבים בעדינות עם הידיים את פרוסות הבטטות והדלעת עם הרוטב. שומרים מעט מהרוטב בצד.
מסדרים בתבנית אפיה, יוצקים את הרוטב ששמרנו בצד. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה.
מכסים את התבנית עם נייר אלומיניום. אופים בחום בינוני גבוה כחצי שעה מכוסה.
מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כעשר דקות להזהבה קלה.
רבע מהכמות = ארוחת ערב בתוספת מנת חלבון גבינה וירקות