מרכיבים:
- 1 חבילה תרד (מאודה או של סנפרוסט לאחר הפשרה קלה)
1 טיפה חלב 1% להברשת העלים
1 טיפה חלבון ביצה להברשה
2 עלה פילו
160 גר’ פטה או בולגרית 5%
אופן הכנה:
מערבבים יחד את הגבינות והתרד.
חוצים את עלי הפילו לשניים כך שיתקבלו 4 עלים. מקפלים כל חצי עלה לשניים, מברישים במעט חלב,
שמים כמות רצויה מהמילוי ושוב מקפלים לשניים. מהדקים קצוות ומברישים בחלבון ביצה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים כ-15 דקות או עד שיתקבל צבע זהוב יפה. ניתן להכין מראש את הבורקסים, להקפיא ולאפות כשרוצים. (מתקבלים 4 בורקסים מהמתכון)
כל המתכון בחלוקה ל 2 מנות הוא כל הארוחת ערב כולל השומן. בתוספת ירקות