- This topic has תגובה 1, 3 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים, חודש 1 by
אלמוני.
-
מאתתגובות
-
09/03/2015 בשעה 9:58 #127685
אלמוני
לא פעילהיי לכן 🙂 יש לי שריטה שאני כל יום נשקלת. אני לא בקבוצות של חלי, אני עושה את הדיאטה בבית לבד, בעיקרון יום השקילה שלי הוא יום שבת. אבל מאז ומתמיד אני נשקלת כל יום. אני יודעת שזה גרוע, ושלא באמת רואים שינוי ושזה משפיע על המצב רוח וכן הלאה. חייבת עזרה איך להתאפק על ההרגל הרע הזה של שקילה כל בוקר? ניסו להחביא לי את המשקל, ניסו לזרוק לי אותו, לא הצליחו חחח.. אני חייבת שתתנו לי טיפים איך לשרוד שבוע שלם בלי להישקל. זה באיזשהו מקום משאיר אותי שפויה שאני לא עולה במשקל יום אחרי יום אבל מצד שני אם פתאום יש עלייה של 100 גרם זה מבאס אותי. ואני יודעת שזאת הטעות הכי גדולה שאפשר לעשות בדיאטה. :עצוב:
הצילו!!12/04/2019 בשעה 9:04 #127686אלמוני
לא פעילשימי כוס מים ליד המיטה. מיד כשאת קמה בבוקר, שתי את המים. זה גם בריא, וזה גם מחשבתית משנה את המשקל ככה שזה בעצם נהיה מיותר להישקל.
הצעה שנייה, עדיף להיגמל בהדרגה.. תגבילי את עצמך לשקילה יום כן יום לא. לאחר מכן אולי תצליחי לרדת לפעמיים בשבוע.. ואולי לאחר מכן לפעם אחת בשבוע.
לא הבנתי דבר אחד. אם לקחו לך את המשקל? איך נשקלת? כלומר… מה זה ניסו לזרוק לי אותו? או שזרקו או שלא. 😉
12/04/2019 בשעה 9:04 #127687אלמוני
לא פעילאחד מרגעי השיא שלי במהלך השבוע זה הרגע שלפני השקילה, יום שני בשעה 16:30, שאני יודעת שעוד רגע אני עולה למשקל והולכת לגלות שנפטרתי מעוד כמה גרמים, זה גורם לי כ”כ הרבה אושר ואני מחכה לזה כל השבוע!
אין לי עצות איך להיגמל מההרגל הזה אבל כן רוצה להגיד לך כמה דברים.
דבר ראשון, אם הייתי נשקלת כל יום, זה היה מוציא את כל הכיף, כי אין את האפקט של ירידה מצטברת, אין את אפקט ההפתעה. אין את תחושת ההיי. תנסי להישקל פעם בשבוע ותראי כמה סיפוק זה יתן לך.
דבר שני מבחינה פסיכולוגית שקילה יומית מעכבת מאד את התהליך… יום ראשון עלית על המשקל ראית שלכאורה ירדת 1 ק”ג אז את מרשה לעצמך קצת לשחרר ולחפף… למחרת נשקלת וראית עלייה של 300 גר', נכנסת לדיכאון אז התחלת להדק את החגורה יותר מדי ונכנסת למשטר קיצוני… אחרי יומיים נשארת במקום ואת אומרת לעצמך שעבדת כ”כ קשה ולא ירדת אז מה זה שווה וירדת על מגש פיצה… תוך כדי את נשאבת למצבי רוח ולתסכולים ורואים את זה במשקל.
דבר שלישי – אין שום משמעות לשקילה יומית, זה לא מייצג כלום! אם את חושבת שאכלת אתמול קרואסון והיום יראו את זה במשקל זה לא עובד ככה. צריך פרספקטיבה של כמה ימים כדי לקבל ייצוג נכון של הירידה במשקל.
דבר רביעי, אם את יודעת שזו טעות וזה משפיע עלייך, אז למה להמשיך? בסדר, התמכרות, שריטה, אובססיביות, ברור לי שזה משהו לא נשלט ושאם היית יכולה היית מפסיקה… אבל זו הפרעה, זה לא בריא לך ופשוט תפסיקי. אני נשקלת פעם בשבוע, אין לי משקל בבית ומעולם לא התפתתי להישקל מלבד השקילה השבועית. זה חלק מהתכנית ואם את עושה תכנית עד הסוף אז תגמלי את עצמך מהשקילות היומיות… ואם את מרגישה שזה גדול ממך אז פשוט תיזהרי לא להיגרר למצב של כפייתיות יותר. איזון ומינון הן מילות מפתח בתהליך הזה – לא רק באוכל אלא בכל דבר כולל השקילה עצמה. -
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.