- This topic has 0 תגובות, משתתף 1, and was last updated לפני 15 שנים, 8 חודשים by
אלמוני.
-
מאתתגובות
-
28/08/2010 בשעה 23:24 #169126
אלמוני
לא פעילשבוע קסום לכולם…
ממליצה לכולכם רגע לפני החגים..לקרוא את הבלוג של מאמנת הבית של חלי…מצ”ב..רגע לפני החגים: זמן לסליחה, קבלה עצמית והכרת תודה
שלום לכולכם,
החגים בפתח…ברגעים אלו ממש כל אחד מאיתנו משאיר מאחוריו את השנה שחלפה ובפניו הזדמנות להתחלה חדשה. כידוע מדובר בזמן של חשבון נפש, זמן של בדיקה עד כמה עמדנו בהבטחות שלנו לעצמנו בתחומי החיים השונים (בעבודה, במשפחה, בבריאות ופעילות גופנית, בהתפתחות האישית, בזמן שלנו לעצמנו וכד').
חשוב שגם בזמן חשבון הנפש על השנה שחלפה נאמץ גישה של קבלה וסליחה. נצא מתוך נקודת הנחה שהיו לנו מטרות וכוונות טובות, והרבה מן “המעידות”� שלנו קרו לא משום �שאין לנו את היכולת להתגבר עליהן אלא משום שלא הקדשנו מספיק תשומת לב לעשייה המאפשרת את ההתגברות.
לכל אחד מאיתנו מלאכים ושדונים שיושבים על הכתפיים והם מבקרים אצלנו גם בעשיית חשבון הנפש. אצל חלקנו יופיעו השדונים שיביאו איתם כעס, תסכול, ביקורת עצמית ויציפו אותנו בעצב ו”הלקאה עצמית”. ככל שניתן להם יותר מקום כך הם יתעצמו.
אבל�אפשר גם אחרת! בפתחה של השנה החדשה בואו נתמקד בטוב, �נוותר על השיפוטיות והביקורת העצמית ובמקומם�נוקיר את העשייה החיובית שלנו ונלמד מההצלחות שלנו.
ההתמקדות בטוב, היא גורם מאזן, הנחוץ אפילו רק כדי לקבל פרופורציה אמיתית על עצמנו. ראשית עלינו להכיר בנטייתנו לשיפוט מחמיר עם עצמנו, ועימה תבוא התובנה כי נטייתנו להמעיט בערך עצמנו מקשה עלינו להכיר בכוחות האמיתיים שלנו. ההתמקדות בטוב מתקנת את המעוות, יוצרת איזון בתפישתנו ועוזרת לנו להחזיר את האמון בעצמנו ובאחרים.
לדוגמא: אם התחייבתי לעצמי לרדת 10 ק”ג במשקל ובפועל ירדתי רק 5 ק”ג. במקום לכעוס על עצמי ולהגיד לעצמי עד כמה אני לא בסדר ולא מצליחה (גישה שמורידה מוטיבציה ובולמת אותי מלהמשיך בדרכי), אני אוקיר את עצמי על מה שכן עשיתי, על המקומות שכן התחייבתי ואהיה בקבלה וסליחה למה שלא: אם לא עשיתי מספיק פעילות גופנית – במקום האשמות אדון את עצמי לכף זכות ומכאן אהיה פנויה לחשוב על פתרונות חדשים לגבי מה אני הולכת לעשות מעכשיו כדי להצליח (אקבע עם חברה, אקח מאמן כושר אישי, ארשם לחוג ריקוד שאני� אוהבת וכד').
אחרי שנבדוק זאת ביננו לבין עצמנו נביט גם במערכות היחסים שלנו. גם שם – בנישואין, בחברויות, בעבודה – אנחנו מומחים מלידה להבחין במה טועים הסובבים אותנו. כדי להתמקד במה שבסדר, נדרש מאיתנו מאמץ אמיתי. אולם, דווקא כשאנחנו מאמנים את העיניים שלנו לראות כמה אנשים אחרים עושים ונותנים לנו בפועל, רגשות התודה שלנו ואהבתנו גדלים.
אז בואו נתרגל את שרירי הכרת התודה ונבטא זאת במילים. הוקירו תחילה את עצמכם ואח”כ את הסובבים אתכם. אנחנו כל הזמן מקבלים ויש לנו המון על מה להוקיר תודה.
בואו נכנס אל השנה החדשה בהוויה של טוב, של שמחה והודיה, מלאים באהבה ובהערכה.
שתהיה לכולנו שנה טובה, מאושרת ומוצלחת.
-
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.