חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
  • This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 7 שנים by אלמוני.
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אלמוני
    לא פעיל

ט”ו בשבט הגיע – חג ל…פירות היבשים…
    אחד מסימני ההיכר המובהקים של ט”ו בשבט הוא הפירות היבשים.
    צימוקים, שזיפים ותמרים, לדוגמא, הינם פירות פופולאריים במיוחד לייבוש אך גם פירות אחרים זוכים בשנים האחרונות לעדנת הייבוש וביניהם תפוחים, משמשים, בננות, חמוציות, תאנים, קיווי, מנגו, פפאיה, אפרסקים, אגסים, אפרסמונים, אננס, תותים ועוד.

יתרונם הגדול של הפירות היבשים הוא בסיבים התזונתיים שבהם ובשל כך, השימוש הנפוץ בהם הוא לטיפול בעצירות.
    תזונה עשירה בסיבים תזונתיים ובייחוד אלה המסיסים, תורמת להפחתת רמת הכולסטרול והסוכר בדם, לחיזוק המערכת החיסונית לשמירה על בריאות הלב, לאיזון סוכרת, לתחושת שובע ממושכת ולהרזיה.
    פירות יבשים עשירים בויטמינים( (A, B1, B2, B3, B6 וחומצה פנטוטנית, ובמינרלים (סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, נתרן, נחושת ועוד).

לפירות יבשים חיי מדף ארוכים ולכן יכולים להיות אידיאליים כאלטרנטיבה לפירות טריים, המאפשרים זמינותם של פירות לאורך השנה כולה. כך שאם לפעמים המקרר ריק כי לא הספקנו להגיע לסופרמרקט טוב שיש במזווה פירות מיובשים…

עד כאן הדברים הטובים….
    למרות היותם מבורכים בשפע סגולות בריאותיות, אל לנו לשכוח כי הם גם עשירים בסוכרים ומכילים כמות קלוריות גדולה מזו של הפירות הטריים. אז לפני שטומנים את היד בקערה יש לקחת בחשבון מס' גורמים נוספים:

• בממוצע, ל-100 גרם פרי יבש יש כ-250 קלוריות. לדוג': בכוס אחת של ענבים טריים יש 60 קלוריות, בעוד שבכוס אחת של צימוקים ישנם כ- 495 קלוריות.
    • אנשים עם סוכרת או עם טריגליצרידים גבוהים או אנשים המבקשים לרדת במשקל רצוי שייוועצו עם דיאטנית קלינית לגבי הכמויות של הפירות היבשים שכדאי להם לצרוך.
    • כדי להאט את קצב פירוק סוכר הפירות וכדי להקל על פעול הלבלב בהפרשת האינסולין, כדאי לאכול פירות יבשים בשילוב עם שקדים ואגוזים טריים. השומן שבאגוזים גורם לפירוק איטי יותר של סוכר הפירות. בנוסף, כשאוכלים אגוזים ושקדים עם פירות, מקבלים ארוחה המכילה את שלושת אבות המזון: חלבון ושמן מהאגוזים ופחמימות מהפירות.

אז לשאלת השאלות: משמין לא משמין? כדאי לא כדאי?
    הכל תלוי בכמות ובמידה! מילת המפתח היא : במתינות!
    פירות לא משמינים אם אוכלים אותם במידה. תכננו מראש את חשבון הפירות היומי שלכם. לפירות המיובשים ולפירות הטריים ישנם אותם ערכים תזונתיים. ההבדל הוא רק בגודל. כיוון שהוציאו את המים מן הפירות המיובשים, הם מצומקים וקטנים. אך כיוון שאנחנו אוכלים גם עם העיניים, גודל הפרי משפיע על מידת השובע.
    מנת פרי = יחידה אננס מיובש, 2 כפות חמוציות, 2 משמש מיובש, 10 יחידות צימוקים, 3 פרוסות קיווי מיובש, שזיף מיובש 1, תמר מיובש 1, תאנה יבשה 1,
    3 טבעות תפוח עץ מיובש.

אלמוני
    לא פעיל

מאד מרענן ומזכיר את מה שאני לא תמיד זוכרת, יש לי מזל אחד שאני לא מתה על פיירות יבשים ובטח שלא מתלהבת מהם.
    חג שמח ופורח לכולם!
    וסוף שבוע נעים!

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות