שלום לכולן, 2 מרקים שאני מכינה לא מעט ומומלצים ביותר:
1.מרק כתום חינמי- מטגנת עם כמה שפריצים של שמן בצל ענק קצוץ ו-3 שיני שום מס דקות עד שהבצל שקוף, אחכ מוסיפה מעט ג'ינג'ר טרי לעוד דקה. מוסיפה קוביות של דלעת (בערך חצי קילו או יותר) ו2-3 גזרים חתוכים לעיגולים.
מוסיפה: מלח, פלפל שחור/לבן, מעט כורכום (מכורה! וזה גם נורא בריא), מעט צ'ילי יבש (אפשר לוותר אם לא אוהבים חריף למרות שבעיני זה מושלם במרק הזה- רק אל תשימו הרבה כי החריפות שלו נפתחת בחימום ובמים- בזהירות) וקינמון (חובה!!). מוסיפה מים בכמות שמכסה את הירקות ושמה על הגז עד שהירקות מתרככים.
אח”כ טוחנת את המרק. יוצא מעדן! ומחזיק במקרר מספר ימים טובים.
כשאני אוכלת את זה כחלק מארוחה אני מכינה את הארוחה כולה ללא שמן ואת כמנת השומן אוכלת 2 כפות שמנת חמוצה 15% שאני שמה בקערת המרק- זה טעים בטירוף!
2.מכינים מרק ירקות עם ירקות שאוהבים ותבלינים שאוהבים (אני שמה: דלעת, גזר אחד, ברוקולי טרי, כרובית, סלרי, קולורבי והמון בצל. מלח פלפל צ'ילי יבש המון כורכום ומעט אבקת מרק) מוסיפים לסיר פלפל אדום יבש חריף וכשהמרק מוכן טוחנים אותו. זה יוצא נורא נורא טעים ולא חריף מדי אלא במידה הנכונה! כמה פשוט ככה טעים. וקצת גיוון למרק הירקות הרגיל…
עוד טיפ קטן לטחינת מרקים: לרוב אני מוציאה כמות מהנוזל שהירקות התבשלו בהן לקערה נפרדת וטוחנת ואז מוסיפה עוד לפי מידת הסמיכות שאני מעוניינת שיהיה למרק.
אשמח להמלצות נוספות למרקים טעימים שאתן מכינות אם יש לכן (חוץ מאלה שכתובים באתר כמובן..)
שבת שלום וטעים!