בחוברת שקיבלתי רשומות קטניות שונות כתחליף למנת חלבון בשר. בין השאר, מופיעה כוס וחצי קינואה. האם קינואה איננה גם סוג של פחמימה? נראה לי שאם אוכלים זאת ביחד עם מנת פחמימה, יש כאן מנה גדולה מאד של פחמימה, אבל אולי אני טועה. בנוסף, רציתי לדעת אם גם כוסמת מהווה תחליף לחלבון בשר. תודה.
קנואה זה לא קטניה אלא פחמימה.
קטניות הן – שעועית, חומוס, עדשים, פול, אפונה, פולי סויה.
כוסמת היא גם פחמימה.
ולמרות זאת, ניתן עד פעמיים בשבוע להחליף בארוחת הצהריים את הבשר בכוס וחצי נוספת של פחמימה מבושלת. זה כולל אורז, פתיתים, פסטה, קינואה, כוסמת, בורגול וכדומה. זה אומר שפעמיים בשבוע מותר לאכול 2 כוסות בארוחת צהריים של פחמימה מבושלת. כן, זה הרבה – אבל מותר. בתאבון.