כתוב בתפריט שמותר תפוח אדמה בינוני..
אבל לרוב אני מכין תפו”א(חתוכים בתנור) ואז רוצה לאכול .. אבל לא יודע כמה מותר..
אז כמה גרם זה תפוח אדמה בינוני ?
או האם תפוח אדמה זה כמו שאר הפחמימות וזה חצי כוס ?
נסה לחשוב איך אתה חותך / פורס את תפוחי האדמה.. האם לחצאים, לרבעים, אולי כל תפוח אדמה לשישיות… ככה אולי יעזור לך בערך לחשב כמה חתיכות אפשר לקחת מכל התבנית.
הבינוני הוא הגודל הסטנדרטי. הגדול הוא ענק מדי והקטן פיצי… בדרך כלל מזהים את הגודל הנכון.
לגבי הכמות: פעם אחת תפרוס לקוביות (או פלחים) ולפי הספירה הזו תדע מה כמות המנה המדוייקת.