היא מאוד בריאה, ויש בה חלבון, אבל כמות החלבון שיש בה דומה יותר לאורז (סתם דוגמא), מאשר לקטניות כגון שעועית מש או עדשים שחורות או חזה עוף. לכן להגיד עליה שהיא חלבון, זה לא יהיה לגמרי נכון. מה שכן היא מאוד מאוד בריאה ואת מוזמנת לשלב אותה בתפריט (חצי כוס כמנת פחמימה, או 2 כוסות כפחמימה מרובעת עד פעמיים בשבוע).
להלן ערכים של חלבון ל-100 גרם למוצרים שהזכרתי-
קינואה – 4.4 גרם
אורז מלא- 3 גרם
שעועית מש- 23.8 גרם
עדשים שחורות – 23.4
חזה עוף – 21.2
לגבי רגישות לחלב –
יש תפריט לרגישים ללקטוז. את יכולה לבקש אותו מהמנחה או מהמוקד ביום ראשון בבוקר.
אפשרי גם שתנסי במשך כמה ימים להימנע מחלב ומוצריו וכך תדעי אם אכן זה מה שעושה לך לא טוב. לגבי מה אוכלים במקום – כל מה שמופיע לך ברשימה של חלבון גבינה שאינו חלבי. לגבי חלב- יש המון אופציות היום – יש חלב שקדים, חלב אגוזים, חלב אורז, חלב סויה, חלב שיבולת שועל.. רק צריך לבדוק שהערכים הקלוריים דומים פחות או יותר לחלב 1%, כי כמו בחלב רגיל גם בחלב מהסוגים השונים האלו יש חלב ממותק, וחלב “רגיל”. אז צריך לבדוק.