חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אלמוני
    לא פעיל

שלום לכולם
    חזרתי אחרי זמן מה שלא ביקרתי בפורום, מאז שנפתח
    הפורום התפתח בצעדי ענק והפך למוקד תמיכה אדיר
    כל הכבוד לכם ולמנהלת הפורום המקסימה (וזה אחותי הכריחה אותי להגיד, סתםםםםםםםםם)
    עמדתי ברמזור אתמול וראיתי הרבה אנשים עם עודף משקל (ולא של 10 ק”ג ומטה) מתוך 15 שעברו את מעבר החציה אולי 2-3 היו במשקל תקין,
    אמנם זה לא בדיוק מדגם מיצג אך אין ספק שעודף משקל הפך למחלה שכיחה, וכך אנו מתיחסים אליה כמחלה.
    כרופאת משפחה אני נתקלת בקושי רב לשנות הרגלי חיים בגילאים מבוגרים ורואה בשינוי הרגלי חיים ותזונה בפרט, חשיבות עליונה ואולי חשיבות גדולה יותר לחנך להרגלי חיים את התינוקות והילדים שלנו שלא יגדלו עם הרגלים רעים.
    אני תמיד ממליצה בחם להורים (בהם אני עפ”ר מטפלת) לא לשנות רק את הרגלי התזונה שלהם אלא של כל המשפחה!!!!!!!!!
    לילדים יש מנגנון שובע נהדר, הקיבה מתמלאת והם שבעים, מתרוקנת רעבים. אנחנו הורסים את המנגנון הנפלא הזה בהאכלת יתר כבר כתינוקות חלקנו מפטם עם סימילק/מטרנה (כדי שישנו יותר, יהיו בשקט, מפרשים כל בכי כרעב)
    שימו לב שלתינוקות, פעוטות ילדים בגלל תכולת קיבה קטנה יותר הם צורכים אמנם ארוחות קטנות יותר אך במרווחים קטנים יותר כ- 6-8 ארוחות ביום ועלינו לדאוג שיהיו מאוזנות כפי שמפורט בתפריט חלי על כל אבות המזון. כמו כן יש חשיבות עליונה להפריד בין ארוחות לבין פעילות, לדוגמא צפיה בטלויזיה במהלך ארוחה מעלה את צריכת המזון ללא קשר לשובע.
    הרמב”ם, אחד הרופאים העבריים הראשונים, הרחיק לכת לטעמי שיש לאכול תמיד עם זרים כך שלא נחרוג מהכמויות הנחוצות ונאכל באמת עד לשובע ולא כאקט חברתי.
    ילדים לעיתים אוכלים ולא אוכלים לפי מצבי רוח ולכן יש לדאוג שכל ארוחה תכיל מנת חלבון, פחמימה ושומן (ולא פחות מ- 3% אצל הקטנטנים). אין לנסות לדחוף בכוח או מול הטלויזיה, כשהילד יהיה רעב הוא יאכל. לא מכירה גמדים שהפכו לכאלה כי הם לא אכלו בילדותם.
    אני מאוד אוהבת את ארוחת הערב, היא קדושה בעיני, כי כולנו- אני בעלי והפרחח הקטן יושבים יחד לאכול ומבלים זמן משפחה אשר מאוד יקר בחיים העמוסים שלנו, אני ממליצה את זה למי שיכול גם לנסות.
    מקווה שלא קדחתי יותר מדי
    קשה להמנע מזה זה גנטי
    ביי בינתיים

אלמוני
    לא פעיל

אחותי התאומה, האחת והיחידה !!
    כמה כייף שחזרת לפורום..:))
    מדי פעם יש פה שאלות שקשורות לרפואה ואשמח אם תקפצי לפה קצת יותר ותעני..:))
    אני אוהבת את פינת הרופאה…:))
    נשיקולי}{

אלמוני
    לא פעיל

היי מורן (האחות התאומה של איה)

מאוד מעניין לקרוא את מה שרשמת ואני בטוחה שעם האמאות שלנו היו מתנהגות ככה לא היינו היום בקבוצת תמיכה .
    שהייתי קטנה היתה לי חברה טובה שאמא שלה תמיד היתה מכינה לה ארוחות בריאות ודואגת שלא תאכל שטויות ואני הייתי אומרת מסכנה הילדה , אבל עכשיו שאני מתסכלת מזווית אחרת אני מבינה שהיא עשתה לה טוב הבחורה לא יודעת מה זה דיאטה כי היא למדה מגיל 0 לאכול נכון עם אמא שלי היתה גם מלמדת אותי מגיל קטן אז הכל היה שונה.
    למרות שיש לי אמא מדהימה שבזכותה אני גם בקבוצה.

תמשיכי להפתיע בדברים מעניינים.

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות